sellaa.blogg.se

S E L L A A

28 Maj

Publicerad 2013-05-28 22:35:00 i Min dag,

Idag var det friluftsdag, så alla två:orna samlades vid Rådarsjön och där skulle vi tävla klassvis i en fältstaffet. De som vann skulle få springa först ut när vi tar studenten nästa år, och de som kom på andra plats skulle får springa tvåa osv. "you get it..."
 
Staffeten började med att paddla kanot runt en boj och tillbaka till stranden (en hel del vinglande men bara en kanot kantrade -de var inte vår klass som tur var), sedan skulle en i klassen ligga på en bår och så skulle man springa i terräng  och runda en kona uppe på toppen av ett berg samtidig som man höll i båren. Efter det skulle man göra upp en eld och till det behövde man något bränbart (grenar) och tändstickor. Tändstickorna var gömda i skogen, så man fick en orgenteringskarta där två i klassen blev utsedd att springa och hämta, medan de andra samlade ihop brännbara grejer. När man väl fick upp en eld fick man ett tjockt snöre som man skulle hålla över elden och vänta tills den gick av på mitten. Sista stationen var att man skulle "kasta/slänga" en i klassen över en lina som var 2,45m över marken som sedan skulle land i en matta.
 
När man var färdig med allt detta var staffeten slut. -Våran klass kom 7/9, och vi var grymma på riktigt, är riktigt stolt över oss. Vi kände ju typ att vi fick lite roliga blickar eftersom vi bara är tjejer i klassen (en kille...). hahaha!
Men vi hade iaf jättekul och vi ville heller inte komma först, och inte sista. Så vi är jätte nöjda med placeringen! :D
 

Eftersom vi slutade tidigt vill jag och Stina hitta på något spännande så vi drog ut med cyklarna och tog en cykeltur. När vi såg på himlen att det började mörkna och åskan gick, så då skyndade vi oss hem, men fick ändå två stora skurar på oss. -"Men av lite vatten har ingen dött av"
 
När jag kom hem tog jag en efterlängtad dusch och sedan drog jag, mamma och Niklas til drivingrangen och slog några bollar.
 
Nu på kvällen kom även mormor och morfar hit och skulle kolla på vårat nya badrum och så fikade vi också, det var jätte mysigt! :D
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela